Šalamounova buchta

Proč Šalamounova, to vážně netuším. Jisté však je, že jde o moc dobrou rychlovku a pekla ji už moje prateta. A protože nás honí mlsná, už je buchta na stole.

Do hrnce dáte:

  • celou Heru
  • 1hrnek vlažné vody
  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa

Rozehřejeme, dobře promícháme a odlijeme cca 3/4 hrnku.

Ke zbytku směsi přidáme 4 vejce, 2 hrnky polohr. mouky a prdopeč. Smícháme, nalijeme na moukou vysypaný plech a upečeme.

Ještě horkou buchtu polijeme tekutou směsí a posypeme kokosem nebo nastrouhanými oříšky. Jak kdo rád.

A jen tak mimochodem: Máte také tu šikovnou metličku, která je na fotce?…

image

image

image

 

1 komentář u „Šalamounova buchta

  1. Tu už jsem taky hodně dlouho nedělala!
    Metličku mám, šikovnou, ale úplně jinou 🙂 A nedám na ní dopustit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *