Proč Šalamounova, to vážně netuším. Jisté však je, že jde o moc dobrou rychlovku a pekla ji už moje prateta. A protože nás honí mlsná, už je buchta na stole.
Do hrnce dáte:
- celou Heru
- 1hrnek vlažné vody
- 2 hrnky moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
Rozehřejeme, dobře promícháme a odlijeme cca 3/4 hrnku.
Ke zbytku směsi přidáme 4 vejce, 2 hrnky polohr. mouky a prdopeč. Smícháme, nalijeme na moukou vysypaný plech a upečeme.
Ještě horkou buchtu polijeme tekutou směsí a posypeme kokosem nebo nastrouhanými oříšky. Jak kdo rád.
A jen tak mimochodem: Máte také tu šikovnou metličku, která je na fotce?…
Tu už jsem taky hodně dlouho nedělala!
Metličku mám, šikovnou, ale úplně jinou 🙂 A nedám na ní dopustit.