Rillettes (čti: rijét)

Neznáte? Dlouho jsem měla tenhle recept v pořadníku, ale ochutnala jsem tento týden poprvé. Připletla jsem se do Lidlu (to není reklama) na týden francouzské kuchyně a koupila jsem jednu skleničku, abych konečně zjistila, jak chutná. Chutnal, dokonce polovičce ještě víc než mně. A v sobotu jsme při bloumání mezi regály v úplně jiném řetězci narazili u masa na velké balíky výsekového masa, a tak mi zase naskočila tahle dobrota. Manžel ještě vytáhl mobil a zjistil mi, co ještě potřebuji a doma začala krasojízda.

Pořád ještě nevíte? Je to dlouho a dlouho a dlouho připravované vepřové maso. Pojídá se za studená na chlebu, prostě taková velmi luxusní vepřová konzerva. Příprava je podobná, jako u našeho oblíbeného chleba, na jednu stranu bezpracná, na druhou se táhne mnoho hodin. Ale tyhle hodiny voní celé, nejen posledních 45 minut.

Lépe než autorky Olivová kuchařky, vám to stejně nepopíšu, tak si raději přečtěte originální recept.

A víno jsme v poslední části přidala. A můj rillettes je mnohem lepší než ten z Lidlu.

Rillettes

2 komentáře u „Rillettes (čti: rijét)

  1. Děkuji za vyzkoušení rillettes. Opravdu se nedá s tim z Lidlu srovnat, ten nemusím.
    Bon appetit!
    P.S. nejlíp chutná na otoustovaném pečivu 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *