Biftečky zní vznešeně, tohle jsou spíš placičky, ale stále se držím původního názvu.
- 400 g krůtího/kuřecího masa
- 3 vejce
- 3 lžíce solamylu
- pórek/jarní cibulka
- sojovka
Pokrájet na drobno, smíchat, nechat odstát v lednici, ať solamyl pracuje a vše spojí. A když přijde čas oběda, tak opečete placičky na pánvi a podáváte s brambory či hranolky. Dnes byla tatarka a hodně jídlu sluší nějaký salát.
Takhle zní původní recept a z tohoto množství nakrmíte 4 dospělé, dnes jsem dělala jen jedno kuřecí prso a pro dva toho bylo až kam. Původně jsem chtěla přidat jemně krájenou feferonku, ale nakonec jsem přidávala pro exotično koření pěti vůní. A kdybyste to s množstvím přehnali, tak připravené maso vydrží klidně pár dní v ledničce a počká na svou příležitost.