Masové kuličky velmi žravé

Už jednou jsem o masových kuličkách psala. Slíbila jsem si, že jednou udělám ty švédské, ale pořád mi z toho vylézá nějaká česká mutace. Ovšem tenhle recept si na švédské kuličky nehraje, ten je od mé kamarádky. To jsme takhle jednou seděly, probíraly kde co a hovor se stočil na oblíbené téma Co budeš vařit k obědu. A tehdy mi vyprávěla o kuličkách, které prý u nich mizí ve velkém.

Jestli si je chcete taky zkusit, tak budete potřebovat mleté maso, strouhaný celer, strouhaný sýr, sůl, pepř, podle chuti nějaké další koření, vejce a strouhanku.

Smíchejte maso, celer, sýr, koření, osolte, opepřete a vmíchejte vejce. Strouhanky přidejte tolik, aby směs držela pohromadě a příliš se nelepila. Tvořte kuličky, dejte na plech vyložený pečícím papírem a v troubě pečte asi 20 minut (vůně a barva mnohé napoví).

Hodí se teplé obědu s bramborem nebo bramborovou kaší nebo jsou bezva studené jako  pohoštění pro návštěvu.

oběd

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *