Plněná kuřecí kapsa

Večer jsem vyndala z lednice kuřecí prsa a ráno nad nimi bezradně stála a honem vymýšlela, jak na ně. Takže to dopadlo jako už mnohokrát.

Prohlédla jsem špajz a lednici a vytáhla

  • schwarzwaldskou šunku
  • sýr se zelenou plísní, s modrou by byl lepší
  • bazalku
  • šalotku
  • bílé víno
  • steakové koření RamRam

Do prsou jsem nařízla kapsu, kousek sýra s lístky bazalky jsem omotala šunkou, šupla do kapsy a zavřela párátkem. Opatrně osolila a posypala steakovým kořením a poprášila mouku.

Na pánev jsem nalila trošku olivového oleje a přihodila máslo a na tom postupně opekla kapsy. Z pánve jsem se překládala do pekáče. Až bylo vše pěkně opečeno, tak jsem hodila na pánev pokrájenou šalotku, nechala trošku zesklovatět a zalila bílým vínem. Když se trošku vyvařilo, tak jsem šťávu nalila na kuře, přiklopila a dala dělat pomalu do trouby. Kuře ještě pustilo šťávu a tak jsem před koncem do omáčky ještě přidala kousky sýra a na závěr odkryla a nechala trošku zapéct. (Prsa byla z farmy, tak byla poměrně veliká – pro 6 lidí stačila 3 a ještě zbylo. Běžně dělám podobné jídlo na pánvi, ale tahle se mi na ni nechtěla vejít)

Jako přílohu jsem dělala šťouchané brambory s brokolicí. Jednoduchý fígl – když jsou brambory uvařené, tak se k nim na 2 minutky hodí na malé růžičky rozebraná brakolice. A pak se zase pokračuje v běžných šťouchačkách. Kdyby nepřijel syn, tak jsem ještě přidávala cibulku do zlata.

Salát byl listová směs, taková ta, co se prodává v pytlících a nepoznám, co tam je 🙂 Zálivku jsem dělala na pomezí zálivky a dresingu skoro klasickou – cukr, vinný ocet, česnek, avokádový olej, troška vody a hezky vše prohnat tyčovým mixérem, aby vznikla emulze.

PS. Fotku jsem cvakla jen z přípravy masa, pak jsem měla v kuchyni moc lidí.

příprava masa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *