Zase jídlo pro dva s minimem nádobí
- 2 kuřecí stehna
- špek (uzené)
- česnek, cibule
- bylinky (tymián, rozmarýn)
- olivy
- půl konzervy rajčat
- bílé víno
Na pánvi jsem nechala pustit tuk kousek uzeného a na něm opekla kousky kuřete z obou stran tak 10 minut. Kdyby nebylo tuku dost, tak Itálie si žádá olivový olej a máslo. Ke konci opékání jsem přidala bylinky a pokrájenou cibuli a česnek a nechala zesklovatět a teprve pak jsem solila a pepřila. Poté jsem přidala olivy (dala jsem zelené, ale klidně dejte černé), rajčata a podlila bílým vínem. Nechala trošku zredukovat, přiklopila a nechala dusit do měkka. Pokud chcete víc omáčky, tak podléváte vodou nebo vývarem.
U nás byla rýže, ale jde i bramborová kaše nebo dejte brambory dělat rovnou ke kuřeti a uděláte opravdu jídlo z jednoho hrnce.