Kuře lehce italské

Zase jídlo pro dva s minimem nádobí

  • 2 kuřecí stehna
  • špek (uzené)
  • česnek, cibule
  • bylinky (tymián, rozmarýn)
  • olivy
  • půl konzervy rajčat
  • bílé víno

Na pánvi  jsem nechala pustit tuk kousek uzeného a na něm opekla kousky kuřete z obou stran tak 10 minut. Kdyby nebylo tuku dost, tak Itálie si žádá olivový olej a máslo.  Ke konci opékání jsem přidala bylinky a  pokrájenou cibuli a česnek a nechala zesklovatět a teprve pak jsem solila a pepřila. Poté jsem přidala olivy (dala jsem zelené, ale klidně dejte černé), rajčata a podlila bílým vínem. Nechala trošku zredukovat, přiklopila a nechala dusit do měkka. Pokud chcete víc omáčky, tak podléváte vodou nebo vývarem.

U nás byla rýže, ale jde i bramborová kaše nebo dejte brambory dělat rovnou ke kuřeti a uděláte opravdu jídlo z jednoho hrnce.

kure na taliri

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *