Polévka skoro indická

Základem je dýně a červená čočka.

Dýni oloupete, nakrájíte, osolíte, pocákáte olejem a dáte upéct do trouby, a klidně i s nějakým česnekem a máte tak 25 minut čas.

V hrnci pak zesklovatíte cibulku,  můžete přidat posekaný zázvor a chilli papričku,  zasypete kari dle chutí a zalijete vodou/zeleninovým vývarem, osolíte, opepříte. Pak vsypete červenou čočku a vaříte. Červená čočka se nemusí namáčet a  je hotová za chvilku. Upečenou dýni proženete tyčovým mixerem a přidáte do polévky nebo ji přidáte rovnou a rozmixujete celou polévku. Na závěr můžete přidat kokosové mléko, ale to doma nebylo, tak jsem polévku zakápla dýňovým olejem. Ten doma byl.  A ještě nahoru dýňová semínka.

indie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *