Jídlo je kompletně hotovo za 20 minut a to tak je správný čas na přípravu rodinné večeře.
Potřebujete
- těstoviny – měla jsem špagety
- houby – raději pevné, aby bylo do čeho kousnout
- créme fraiche nebo zakysanou smetanu
- čerstvou petrželku
- cibuli, stroužek česneku
- sůl, pepř
- podle chuti parmezán nebo pecorino
Než se vám uvaří těstoviny, tak zvládnete houby. Na pánev na olej dáte zesklovatět pokrájenou cibulku a česnek, pak přidáte máslo a nasypete houby ve větších kusech. Můžete či nemusíte přidat nějakou bylinku (rozmarýn, tymián,…). Houby necháte opékat, až na závěr opepříte a osolíte, aby nepustily moc vody. Když máte hotovo, tak přidáte 2 lžíce smetany a necháte prohřát a udělat omáčku. Na závěr ještě přidejte posekanou petrželku. Na talíři můžete posypat strouhaným sýrem na dochucení.
Použila jsem hlívu máčkovou, ale dovedla bych si představit i portobello žampiony.