Těstoviny s houbami

Jídlo je kompletně hotovo za 20 minut a to tak je správný čas na přípravu rodinné večeře.

Potřebujete

  • těstoviny – měla jsem špagety
  • houby – raději pevné, aby bylo do čeho kousnout
  • créme fraiche nebo zakysanou smetanu
  • čerstvou petrželku
  • cibuli, stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • podle chuti parmezán nebo pecorino

Než se vám uvaří těstoviny, tak zvládnete houby. Na pánev na olej dáte zesklovatět pokrájenou cibulku a česnek, pak přidáte máslo a nasypete houby ve větších kusech.  Můžete či nemusíte přidat nějakou bylinku (rozmarýn, tymián,…). Houby necháte opékat, až na závěr opepříte a osolíte, aby nepustily moc vody. Když máte hotovo, tak přidáte 2 lžíce smetany a necháte prohřát a udělat omáčku. Na závěr ještě přidejte posekanou petrželku. Na talíři můžete posypat strouhaným sýrem na dochucení.

Použila jsem hlívu máčkovou, ale dovedla bych si představit i portobello žampiony.

těstoviny s houbami

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *