Prostě klasika! U nás jídlo, kvůli kterému aspoň někdy koupím pivo. Pokladní se vždycky ptá „Kolik“ a hrozně se diví, že jen jedno.
Pokud neznáte, tak takhle na ně
- kuřecí maso bez kosti – u nás stehna, pokrájet na kousky
pivní těstičko
- 1 dcl piva
- 2 vejce
- 3 lžíce hl.mouky
- 2 lžíce solamylu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl a pepř
Maso naložíte do těstíčka. Pokud si vzpomenete, tak klidně i večer předem a pokud bude masa moc, tak v těstíčku naopak počká třeba na večerní dodělání. Kousky se prostě osmaží a servírují s nějakými bramborami a/nebo salátem. Dnes byla jedna porce se „šťouchačkami“ s pórkem a druhá se salátem (římský salát, řepa, červená cibule a jen zacáknuto olejem a balsamikem).