Kuřecí rarášci

Prostě klasika! U nás jídlo, kvůli kterému aspoň někdy koupím pivo. Pokladní se vždycky ptá „Kolik“ a hrozně se diví, že jen jedno.

Pokud neznáte, tak takhle na ně

  • kuřecí maso bez kosti – u nás stehna, pokrájet na kousky

pivní těstičko

  • 1 dcl piva
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hl.mouky
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl a pepř

Maso naložíte do těstíčka. Pokud si vzpomenete, tak klidně i večer předem  a pokud bude masa moc, tak v  těstíčku naopak  počká třeba na večerní dodělání. Kousky se prostě osmaží a servírují s nějakými bramborami a/nebo salátem. Dnes byla jedna porce se „šťouchačkami“ s pórkem a druhá se salátem (římský salát, řepa, červená cibule a jen zacáknuto olejem a balsamikem).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *