Siven

Manžel šel koupit pstruha a doma kouká, kouká, že je nějak víc puntíkovaný a on to byl siven. Ale příprava nakonec byla prakticky stejná, Pro příště už vím, že má pevnější maso a méně aromatické, takže by klidně snesl víc výrazného koření.

Tentokrát to byla směs bylinek (šalvěj, libeček, tymián) a sůl k tomu. Pak jen poprášit moukou a hezky na máslo na pánev. Aby se nekroutil a pěkně všude propekl, byl přikrytý pečícím papírem a zatížený hrncem.

Původní plánovaná příloha – čerstvý špenát už čerstvá nebyla, tak jsem si udělala na rychlovku mrkvovo-cuketové proužky.  Prostě jsem škrabkou na brambory nakrájela mrkve a cuketu a chvilinku honila na pánvi na olivovém oleji a pak už jen sůl, pepř a trocha koření na grilovanou zeleninu a hotovo.

siven

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *