Moje první panenka

Ano, je to tak. Dnes jsme poprvé v životě připravovala vepřovou panenku. Podle televizního Prostřeno, kdo neudělá panenku se šťouchačkami, jako by nebyl, tak jsem musela vše napravit. Prostudovala jsem spoustu receptů a postupů, pak zavřela oči a šla na to.panenka

Špalíčky panenky jsem chvíli marinovala v zeleném pepři a olivovém oleji. Pak jsem je na rozpálené pánvi opekla ze všech stran (mohla jsem víc do hněda). Přendala do zapékací mísy, osolila, přikryla plátkem schwarzwaldské šunky a pak šupla do trouby ohřáté na cca 160° a nechala 15 minut dojít. Mezitím se dovařily nové brambory, které jsem ani neloupala, ani neškrábala, ale jenom vydrbala kartáčkem. Na pánev po opékaní masa jsem přidala lžíci dijonské hořčice a 2 lžíce zakysané smetany, trošku opepřila a prohřála a omáčka byla připravena. K jídlu pak salát s hořčičnou zálivkou a oběd hotov.

Na poprvé to snad ušlo. Maso bylo uvnitř celkem růžové, ale nebylo krvavé a bylo měkké. Prý bylo moc dobré, osobně bych příště kořenila nějakým výraznějším kořením. Omáčka nebyla špatná, ale dělávám ji na vepřová játra a s výpekem z jater mi chutná mnohem víc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *