Kuřecí závitky s ricottou

Další část ricotty byla k obědu. Ze sobotních trhů se mnou domů odešel jeden pořádný pták a jeho hruď byla v pravdě bohatýrská. Tak jsem ji neuměle naporcovala na plátky, naplnila a upekla.

Plátky jsem okořenila směsí koření zvanou francouzská, voní krásně po všech možných bylinkách, pak jsem na plátky naskládala lístky čerstvého špenátu (abych překryla mnou napáchané díry) a potřela náplní. Tu jsem umíchala z ricotty, nasekaných sušených rajčat, nadrobno nakrájeného uzeného a trošku osolila. Plátky jsem zamotala a naskládala do pekáčku, zacákla olivovým olejem, trošku podlila vývarem a dala péct na 180°C. Před koncem jsem vše podlila troškou šlehačky,  aby byla nějaká šťáva, protože přílohou byly domácí těstoviny a to bez šťávy neleze do krku. ricotta8 A ricotta je pryč a v tom kýblíku už jsou na balkóně bylinky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *