Krůta pod nádivkou

„Tu jsme už dlouho neměli!“ To mne napadlo nad tím plátkem krůtího stehenního masa, které jsem v nějakém duševním pohnutí koupila. Kdo nemá krůtí, vezme kuřecí 😀

Takže maso nakrájet na menší plátky. Originál hovoří o velikosti dětské dlaně. Okořenit , něco oleje a nechat odležet klidně do druhého dne, tentokrát jsem sypala steakové koření. Solte podle obsahu soli v koření.  V den D hezky rozložit po dně pekáče.

kruta2

Pak přijde čas nádivky. Klasické rohlíkové a takové jakou máte rádi. Dělala jsem s uzeným masem, jinak klidně žampiony nebo drůbeží játra nebo nějakou kombinaci. Takže nakrájet starší rohlíky, sůl, pepř, zvlhčit vývarem nebo mlékem, přidat uzené a čerstvé bylinky. A vše spojit vajíčkem, ty pečlivější kuchtíci mohou i sníh šlehat.

kruta3

Směsi hezky překrýt maso.

kruta4

A šup s tím do trouby na cca 180° a 40 minut dle množství a vaší trouby. Pak vytáhnete takovouto krásu.

kruta5

A už nesete na stůl. Salát se víc než hodí a větší jedlíci dostanou i brambory. Uvařené. Na talíř.

kruta6

A když něco zbude, tak je to i dobrá studená večeře.

1 komentář u „Krůta pod nádivkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *