Paní Kotová

Vždycky jsem si myslela, že je to složité a ono rozhodně není. Panna cotta prý musí být hotová za 10 minut. Když příprava trvá déle, tak je něco špatně. Jen na ztuhnutí musíte čekat.

Na 6 porcí jsem spotřebovala 2 šlehačky, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový lusk, 4 plátky želatiny a kupu jahod.

Plátky želatiny jsem namočila do studené vody.  Smetany jsem dala opatrně vařit s cukrem a vyškrábanou vanilkou. Když začala vařit, tak jsem ji odstavila a nechala opět vychladit pod 70°C. To aby želatina vydržela teplo a fungovala, když jsem nechala její nabobtnalé plátky ve smetaně rozpustit. A to bylo vlastně vše. Fakt snadné!

Ve skleničkách na dně byly svařené jahody se zlatým sirupem, na ně přišla panna cotta a vše putovalo tuhnout do ledničky. Chce to pár hodin, tak zůstaly v ledničce přes noc. A nakonec nahoru přišly ještě čerstvé jahody s cukrem a nesla jsem na stůl.

Ještě bych nahoru klidně přidala balsamikovou redukci. To je taky dobrota.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *