- žampiony
- slanina/špek
- Gorgonzola/Niva
- brambory (sůl, kmín)
- troška smetany
Začnete přípravou brambory. Ty nakrájíte na dílky a dáte vařit do poloměkka se solí a kmínem. To bude časově tak akorát, než připravíte zbytek.
Pak vezmete kopec žampionů, zbavíte je nožiček a oloupete.
Na pánvi necháte zeskolovatět kostičky slaniny nebo špeku a na ně vrhnete posekané nožičky a necháte změknout. Pak mírně podlijete smetanou a přidáte rozdrobený sýr a mícháte a mícháte, až se sýr rozpustí a získáte hustší „omáčku“. Tou naplníte žampiony a pokud jste marnotratní, tak nahoru ještě vmáčknete kousek sýra v celku.
Na dno zapékací misky cáknete olivový olej a nasypete skoro uvařené brambory (můžete trošku okořenit). A na ně naskládáte připravené žampiony a vše putuje na 15 minut do trouby. Mezitím nachystáte salát a už se nese na stůl.
Každý si bere žampiony a brambory a polévá je tou skvělou šťávou, co je na dně pekáčku.
Ano, četli jste správně, žampiony jsem už nijak nekořenila, ani nesolila. Gorgonzola a špek jídlo ochutily dostatečně.
To vypadá móóóc jedle. Už se těším, až je uvařím.