Připravte si:
vepřové plátky – krkovice, kýta, plecko (co kdo rád)
cibuli pokrájenou na půlkolečka
slaninu na plátky
pikantní hořčici (dijonská je mňam), sůl, trochu oleje
silnější alobal
Plátky masa naklepeme, nařízneme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme.
Každý plátek zvlášť narovnáme na olejem potřený plát alobalu.
Potřeme hořčicí, poklademe cibulí, slaninou.
Dobře zabalíme, aby neunikala pára, vyskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě cca 45 min. na zhruba 200 st.
Jako přílohu máme nejradši vařené brambory – jsou skvělé se šťávou z masa. Pokud vařím jen pro dva, brambory naskládám na plech k alobalovým kapsám a mám upečeno v jedné nádobě.
Nechte si chutnat:)
Tyhle alobalové věci neumím, většinou se mi připečou nebo jsou tvrdé. To tvoje nevypadá ani na jedno 😀
Jako zásadní vidím dobře utěsnit alobal, což je někdy potíž. Už ani alobal není, co býval. Pomůže použít dvojitý. Taky prodávají jakýsi „rukáv“ – dávají do něj kuře, na obou koncích se zavazuje. Ale ten jsem nezkoušela.