Burg zcela vegetariánský

Snad mi to zdejší přesila odpustí, ale zase houby. Ty nádherné žampiony portobello jsem prostě na pultě nechat nemohla.

porto

Na 2 burgery

  • 2x velký žampion portobello
  • česnek, olivový olej, hrubá sůl
  • 2 housky/ciabatty/bulky …
  • majonéza + hořčice + pár kapek citrónu
  • rukola nebo něco podobně zeleného
  • červená cibule
  • balkánský sýr

Žampion hezky pomatláte olejem s česnek a posypete hrubou solí. A už grilujete třeba na pánvi.

Mezitím rozmícháte majonézu s hořčicí, nakrájíte cibuli a třeba nastrouháte sýr. Housky rozkrojíte na půl a spodní díl dáte také lehce opéct na pánvi.

Opečenou stranu potřete majonézou s hořčicí, na to trochu rukoly, žampion, sýr a cibule. Pak přiklopit druhou půlkou housky a už je hotovo.

PS. Tohle se dá zvládnout, i když pro své masožravce budete dělat burgery masové 🙂

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *