Vezmete
- 1 vykostěné krůtí stehno
- 2 lžíce dijonské hořčice
- směs sekaných čerstvých bylinek
- lžíci drcených pepřů
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
Ze všeho smícháte marinádu, stehno potřete uvnitř i z venku a svinete do původního tvaru a necháte tak hodinku marinovat.
Pak si připravíte
- mrkev na špalíky, popř. i petržel
- cibuli na osminky
- nějaký česnek
Tím obložíte stehno v pekáčku, přihodíte bobkový list a nějakou kuličku pepře, podlijete vodou či vývarem, přiklopíte nebo zakryjete alobalem a necháte tak 1 1/2 hodiny v troubě tak na 160°. Na závěr přitopíte minimálně na 200°C, odkryjete a necháte zezlátnout. Tady zahuštěné omáčky nefrčí, tak se šťávou nic nedělám a mám hotovo.
Příloha? U nás rýže.