Krůtí stehno na bylinkách

stehno

Vezmete

  • 1 vykostěné krůtí stehno
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • směs sekaných čerstvých bylinek
  • lžíci drcených pepřů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl

Ze všeho smícháte marinádu, stehno potřete uvnitř i z venku a svinete do původního tvaru a necháte tak hodinku marinovat.

Pak si připravíte

  • mrkev na špalíky, popř. i petržel
  • cibuli na osminky
  • nějaký česnek

Tím obložíte stehno v pekáčku, přihodíte bobkový list a nějakou kuličku pepře, podlijete vodou či vývarem, přiklopíte nebo zakryjete alobalem a necháte tak 1 1/2 hodiny v troubě tak na 160°. Na závěr přitopíte minimálně na 200°C, odkryjete a necháte zezlátnout. Tady zahuštěné omáčky nefrčí, tak se šťávou nic nedělám a mám hotovo.

Příloha? U nás rýže.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *