Maminčiny nudle jsou těstoviny s drůbežími játry. Můžete je buď servírovat jako samostatné jídlo nebo, pro jedlíky, jako přílohu třeba k pečenému kuřeti.
- nudle – uděláte si nebo koupíte, ideálně fettuccine a uvaříte
- játra – nakrájíte na drobno, opepříte, okmínujete a opečete na pánvi, na závěr osolíte
- hotové těstoviny přihodíte k játrům a promícháte a posypete petrželkou
Další varianty
- před játry ještě opečete plátky žampionů, vyndáte a před koncem zase vrátíte nebo klidně zašpiňte dvě pánve
- někam zakomponujte slaninu či špek, uděláte na nich rovnou játra, pokud je tučnější, nebo přidáte ke skoro hotovým játrům, pokud je libovější
- pórek nebo jarní cibulka jídlu také sluší, buď udělat s játry nebo posypat jenom syrovou nahoře
- další možnosti si už určitě vymyslíte sami
U nás byly těstoviny domácí, játra kuřecí, žampiony čerstvé a schwarzwaldská šunka jen trošku, tak na ovonění. A taky salát a domácí citrónovo-mátová limonáda.