Rumpsteak s liškovou omáčkou

Hned na začátku se musím pochválit. Byl to luxusní oběd!

steak

maso

  • 2 rumpsteaky po 200g, sůl, pepř, olej
  • steaky opatlat olejem, opepřit a nechat odležet
  • rozpálit pánev a opéct z každé strany tak 2 minutky
  • vypnout sporák, na každý steak kousek másla a pánev přiklopit
  • nechat odležet
  • solit až na talíři

omáčka

  • lišky, sůl, pepř, šlehačka, brandy, vývar
  • lišky osolit, opepřit a nechat chvíli dělat na másle
  • zastříknout brandy a nechat vyvařit
  • můžete přidat trochu silného vývaru
  • zalít šlehačkou a provařit, popř zahustit
  • nakonec jsem přidala šťávu, co pustily steaky (nedala jsem totiž vývar)

zelenina

  • mrkev, baby špenát, sůl, pepř, máslo
  • mrkev na tenká kolečka chvíli dělat na másle
  • přidat špenát
  • sůl, pepř a nechat trošku podusit
  • na závěr je možné trošku másla

Zelenina je možná překvapující, ale bylo to moc dobré a sedlo to k sobě (není to z mé hlavy, ale z nabídky Ambiente). A protože výsledkem jsem si předem nebyla jista, tak byly i hranolky – dobré, domácí a tenoulinké, ale pro mne zbytečné.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *