Žemlovka s tvarohem

Pohled na ošatky s pečivem a ovocem mi napověděl, jaké další jídlo rodině upeču.

Žemlovku připravuji od oka, takže přesné množství surovin tu nehledejte. Prostě dejte všeho přiměřeně;-)

V míse rozšlehám 1 – 2 vejce, zaliji mlékem, přidám podle chuti trochu cukru. Ve směsi namáčím nakrájené starší rohlíky, které hned rovnám do máslem vymazaného pekáčku. Na rohlíky dám nastrouhaná jablka zaprášená skořicí, na jablka rozetřu tvaroh umíchaný s vanilkovým cukrem. Můžete do něj přidat i rozinky, ořechy, co kdo rád. Poslední vrstvu tvoří opět „máchané rohlíky“. Na ně dejte vločky másla. Žemlovku peču v horkovzdušné troubě na 170 st., dokud povrch nezezlátne.

image

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *