Kapří hranolky

Vánoce nebyly, byl jen rybí víkend. A taky moje chuť na hranolky z kapra.Varování! Pokud máte rádi kapra, co chutná jako kapr, tak nic pro vás.

Na hranolky je na webu asi bambilión receptů, diametrálně odlišných a žádný není ten pravý. Ten pravý je stejně tajný jako recept na Coca-Colu. Rozhodně vždy potřebujete  hranolky z kapra. Z vykostěného filetu nakrájíte nudličky cca 1 cm široké, osolíte, naložíte a usmažíte.  Vyzkoušela jsem dvě verze.

První verze byla před Vánocemi. Sojovka, zázvor, česnek, chilli, naložit a pak obalit v mouce osmažit. Chutnalo mi, ale opravdu hodně výrazné. Až se  v tom kapr úplně ztratil.

Druhá verze byla dnes. Už včera jsem naložila hranolky do bílého vína, oleje, bylinek na rybu a česneku. Dnes jsme obalila ve směsi hl.mouce smíchané se strouhánkou a červenou paprikou.  Tady už víte, že jíte rybu, ale zase žádná exotika. Kdybych je dělala jen pro sebe, tak bych pár kapek sojovky ukropila.  (Celý recept je na webu u Koko).

A když kapr, tak salát. Klasický, skoro vánoční. Jen vajíčka jsem vynechala. Nakonec se k verzi II. hodil. K I. ani náhodou, tam to chce jen chleba a zeleninový salát.

kapri

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *