Kuřecí řízky v česnekové marinádě

Potřebujete:

  • kuřecí prsní řízky
  • česnek
  • bílý, nejlépe tučný, jogurt
  • sůl
  • kukuřičné lupínky na obalení

Maso lehce naklepejte, silnější plátky ještě podélně rozřízněte. Přes noc je naložte do marinády z jogurtu, rozdrceného česneku (cca 3 velké stroužky na 1/2 kg masa) a soli.

Rozdrťte kukuřičné lupínky, obalujte v nich řízky (co nejvíc marinády na nich nechte) a hned smažte v rozpáleném oleji. Obalujte postupně těsně před vložením do pánve. Jinak obal zvlhne a bude se z masa loupat.

image

Tahle dobrota je skvělá teplá s vařenými brambory a zeleninovým salátem, ale pokud zbyde, chutná i za studena.

Dobrou chuť:-)

3 komentáře u „Kuřecí řízky v česnekové marinádě

  1. Mám vyzkoušeno, opravdu je to velmi dobré, maso se stane šťavnatějším, lepším, prostě dobrota na talíři. 🙂 A klidně experimentujte, a přidávejte různá koření do jogurtové marinády. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *