Potřebujete:
- kuřecí prsní řízky
- česnek
- bílý, nejlépe tučný, jogurt
- sůl
- kukuřičné lupínky na obalení
Maso lehce naklepejte, silnější plátky ještě podélně rozřízněte. Přes noc je naložte do marinády z jogurtu, rozdrceného česneku (cca 3 velké stroužky na 1/2 kg masa) a soli.
Rozdrťte kukuřičné lupínky, obalujte v nich řízky (co nejvíc marinády na nich nechte) a hned smažte v rozpáleném oleji. Obalujte postupně těsně před vložením do pánve. Jinak obal zvlhne a bude se z masa loupat.
Tahle dobrota je skvělá teplá s vařenými brambory a zeleninovým salátem, ale pokud zbyde, chutná i za studena.
Dobrou chuť:-)
Můžu jen doporučit, cokoli se naloží do jogurtu je luxus sám 🙂
Mám vyzkoušeno, opravdu je to velmi dobré, maso se stane šťavnatějším, lepším, prostě dobrota na talíři. 🙂 A klidně experimentujte, a přidávejte různá koření do jogurtové marinády. 🙂