Králík na divoko

  • králík
  • sůl, pepř
  • špek
  • kousek bůčku
  • koření – pepř celý, nové koření, bobkový list, tymián
  • cibule, česnek

Naporcovat králíka, podle možnosti prošpikovat špekem a klidně i česnekem. Porce osolit a opepřit. Vše narovnat na pekáč, přidat koření, rozkrojenou cibuli a česnek podle chuti, trošku podlít a přiklopit.

Mám ráda delší a pomalé pečení, takže se v troubě válel víc než dvě hodiny na cca 160° – 170° a pak tak půl hodinky  jsem teplotu zvedla na cca 200°C a nechala „chytit barvu“.

Příloha byla rýže basmati a salát. Tentokrát směs římského salátu, cibulky, papriky a mrkve a žádná velká zálivka. Jen sůl, pepř, trocha citrónu a olivový olej. To mi teď prochází doma nejvíc.

PS. Bohužel jsem zvolila olivový olej s přílohou chilli. A na rozdíl od předchozího podobného tenhle pálí jak čert.

kralik

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *