Uzený jazyk s brkaší

Pán na trzích říkal, že ho včera tahal z udírny a měl určitě pravdu. A prý ho mám dát tak 3 hodiny nechat pomalu táhnout. A měl taky pravdu. Byl dokonale uvařený a loupal se úplně úžasně. Hovězí uzený jazyk.

Do velkého hrnce přišel

  • uzený hovězí jazyk
  • kořenová zelenina
  • cibule
  • pepř, celé koření, bobkový list
  • sůl

a celé se to pomaličku 3 hodiny vařilo.

Po oloupání jsem nakrájela plátky. Na dno zapékací misky přišla nakrájená cibule, pak jazyk a podlila jsem trochou vývaru a deckou bílého vína. Vše jsem nechala cca 40 minut zapéct. Mezi tím se jsem stihla udělat komplet bramborovou kaši a salát. A bylo to!

jazyk

A z vývaru jsem udělala polévku. Přihodila jsem trochu kořenové zeleniny na nudličky a na závěr hromadu česneku a majoránku a jako vložku jsem dala bulgur.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *