Takové dobrá večeře nebo třeba někam na cesty nebo ho můžete udělat do zásoby a jen vytahovat ledničky a uždibovat.
Udělala jsem ho skoro úplně podle prozeny.cz .
Na 4 až 6 porcí potřebujete:
- 600 g kuřecích stehenních řízků bez kostí a kůže
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 2 chilli papričky
- 1 červenou cibuli
- 3 stroužky česneku
- sladkou papriku
- římský kmín
- pepř a sůl
- 3 lžíce pasaty z rajčat
- lžíci hnědého cukru
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 2 lžíce vinného octa
Postup
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a nechte s trochou chilli změknout na rozehřátém oleji. Přihoďte česnek, nechte chvíli rozvonět, zasypte lžící sladké papriky a lžičkou římského kmínu a přidejte očištěné maso. Osolte a opepřete, přidejte protlak, cukr, worcester a ocet a zalejte půl litrem vody. Přiveďte k varu a pod pokličkou vařte asi hodinu, dokud není maso úplně měkké. Sceďte tekutinu, a pokud je moc vodnatá, nechte z ní ještě na prudším ohni vyvařit vodu. Mezitím na prkénku maso roztrhejte na vlákna a smíchejte se zhoustlou omáčkou – pravděpodobně jí bude stačit jen půlka, aby maso ochutila, ale úplně v ní „neplavalo“.
Podařilo se mi omáčku prakticky vyvařit a vůbec to nevadilo. Ještě jsem přidala čerstvý koriandr a bylo to. Na bagetu přišla trocha majonézy, maso a pak dle chuti okurky, beraní rohy a cibule. Fakt dobrota!