Zase to hovězí! Tentokrát zbyl jeden steak a dva lidi. Takže z něj byl salát. V těch 30° C to stejně na větší vaření nebylo.
Na talíř přišla směs zelených salátů, zelená paprika a rajče. Na pánvi se mezitím udělala opečená cibule – ani moc, ani málo . Po mírném vychladnutí doplnila zeleninu. Zálivka na salát byla klasická – olej, balsamico, sůl, chilli paprička a projet tyčovým mixerem, můžete mírně dosladit dle vaší chuti. A zálivkou pokapat salát.
Steak prošel klasickou úpravou a během odležení se odvařily přípečky s trochou vývaru. Lehce dochutit solí, pepřem a tentokrát troška oleje s chilli. Steak pokrájet na nudličky a navršit na salát a lehce zalít šťávou z pánve. Příloha – opečené tousty, přesněji ty 2 rohlíky od včerejška, což bylo to jediné ve špíži.