Čím dál méně mám ráda klasickou kachnu+knedlík+zelí, ale stále raději mám kachnu nějak jinak. Tentokrát s domácí „pastou“, nějak mi ani nudle, ani těstoviny nepřijdou jako správný výraz.
Do pekáče jsem vrazila
- 2 kachní stehna, osolená, pokmínovaná, trocha tymiánu
- nějakou mrkev vcelku
- kus petržele
- (kdybych našla doma celer, tak by tam byl taky)
- půl bílé a půl červené cibule rozkrájené na osminky
- 2 feferonky – ale ty být nemusí
Vše jsem trošku podlila, dala do trouby na cca 160 a víc jak 3 hodiny jsem si toho nevšimla, pak jsem nechala v troubě jen maso a nechala zčervenat kůrčičku.
A mezitím jsem dala dělat kapustičky na zádíčkách podle pana Cuketky. Hotové maso jsem pak obrala a natrhala. Upečenou zeleninu jsem pokrájela na menší kousky a dala na pánev, trochu dopepřila a podlila trochou portského a trochou výpeku, nechala zredukovat a odpařit alkohol. Přidala maso a kapustičky a nechala společně prohřát. Na závěr jsem přidala uvařené domácí těstoviny.
A šlo se na to! I ta běžně preparovaná petržel zmizela. O to vím mne mrzí, že jsem výsledek cvakla s umazaným objektivem a výsledek nevypadá tak, jak by si zasloužil.
Stejně dobře by šlo do maso nechat vcelku a jako přílohu dát těstoviny se zeleninou. Nebo místo portského přidat vývar a nechat důkladně zredukovat. Třeba by šla přidat pečená dýně. Tak jen do toho!