Podzimní kachní stehna

Čím dál méně mám ráda klasickou kachnu+knedlík+zelí, ale stále raději mám kachnu nějak jinak. Tentokrát s domácí „pastou“, nějak mi ani nudle, ani těstoviny nepřijdou jako správný výraz.

Do pekáče jsem vrazila

  • 2 kachní stehna, osolená, pokmínovaná, trocha tymiánu
  • nějakou mrkev vcelku
  • kus petržele
  • (kdybych našla doma celer, tak by tam byl taky)
  • půl bílé a půl červené cibule rozkrájené na osminky
  • 2 feferonky – ale ty být nemusí

Vše jsem trošku podlila, dala do trouby na cca 160 a víc jak 3 hodiny jsem si toho nevšimla, pak jsem nechala v troubě jen maso a nechala zčervenat kůrčičku.

A mezitím jsem  dala dělat kapustičky na zádíčkách podle pana Cuketky. Hotové maso jsem pak obrala a natrhala. Upečenou zeleninu jsem pokrájela na menší kousky a dala na pánev, trochu dopepřila a podlila trochou portského a trochou výpeku,  nechala zredukovat a odpařit alkohol. Přidala maso a kapustičky a nechala společně prohřát. Na závěr jsem přidala uvařené domácí těstoviny.

A šlo se na to! I ta běžně preparovaná petržel zmizela. O to vím mne mrzí, že jsem výsledek cvakla s umazaným objektivem a výsledek nevypadá tak, jak by si zasloužil.

IMG_5564

Stejně dobře by šlo do maso nechat vcelku a jako přílohu dát těstoviny se zeleninou. Nebo místo portského přidat vývar a nechat důkladně zredukovat. Třeba by šla přidat pečená dýně. Tak jen do toho!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *