Jedna rychlovka na zimní odpoledne. Zrealizovala jsem ji podle receptu na Cucinare con amore.
- 3 rozšlehaná vajíčka
- 2 lžíce třtinového cukru
- špetka soli – společně ušlehat
- 100 g hladké mouky
- 210 ml plnotučného mléka – smíchat na řídké těsto
+ máslo na rozpálenou pánev - péct cca 20 minut při 220°C – neotvírat
Čas chce vychytat podle vaší trouby. Nechala jsem 18 minut, ale kombinace 220°C + rozehřátá těžká litinová pánev byla asi dost na hraně a palačinka se nezvedla tolik, kolik měla. Příště asi bude stačit jen 200°C.
Na stůl pak „dutch baby“, citrón, horké ovoce, šlehačka a zmrzlina a každý si dal to, na co měl chuť.
Vylepšení aneb Dutch Baby 2.0 od Slávka Hory
- oddělte bílky od žloutků, vyšlehejte sníh a vše smíchejte podle receptu.
- navrch citronová šťáva, máslo, lehce pocukrovat – pekli jsme dvakrát. 🙂
Má to úspěch. Šlehám podruhé. 🌞
A trochu jsem to vylepšil. Oddělil jsem bílky od žloutků, na mixéru vyšlehal sníh a zašlehal zbytek. Vypadá to nadýchaněji. 🙂
Jen to udržet do příště 🙂