Tak mě doma zase ukecali.. Tohle jídlo je totiž výborné, ale na můj vkus přeci jen časově náročnější na přípravu. Pokud se k jeho přípravě odhodláte, připravte si:
- 500g mletého masa
- 250g těstovin – lasagne
- 400g plechovku loupaných rajčat
- cibuli, stroužek česneku
- bešamel (návod na přípravu níže)
- 30 – 40 g sýra na strouhání
- bazalku
Na trošce oleje osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a necháme dusit pod pokličkou.
Zatím připravíme bešamel: Rozpustíme lžíci a půl másla, odstavíme. Přidáme dvě lžíce hl. mouky a dobře rozmícháme. Přilijeme cca 600ml mléka, opět dáme na teplo a uvaříme hladkou omáčku – bešamel.
K masu přidáme nakrájená sterilovaná rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou. Ještě chvíli necháme dusit.
Nastrouháme sýr.
Pekáč vymažeme máslem. Vrstvíme bešamel, lasagne, bešamel, maso, sýr tak dlouho, až spotřebujeme ingredience. (Asi 4x) Poslední vrstva jsou lasagne a sýr posypaný bazalkou.
Pečeme asi 45 min. na 170 stupňů.
JJ, dají práci, ale ta dobrota na talíři 🙂
Díky za recept. Dnes jsme obědvali moje první lasagne. Fanda si dvakrát přidal a přístě je prý mám uvařit přesně takhle stejně. 🙂
To mě moc těší:-) Že jedlíky pozdravuju.