Prázdniny a vaření. Už to oboje začalo! A pro mne čtením webu https://www.kucharkaprodceru.cz/. Proč jsem ho už nečetla dřív! Spousta zajímavých receptů a postupů – jednoduché, čitelné a vůbec bezva.
Našla jsem třeba dokonalou krémovou polévku. A to jsem myslela, že m o j e krémové polévky jsou dokonalé – no, teď už vím, že nejsou. A stačí tak málo – dát šlehačku vařit společně s vývarem. Vyzkoušela jsem to na mé oblíbené brokolici
- máslo
- menší cibule
- brokolice na růžičky, košťál na drobno
Na másle nechat změknout cibuli a pak lehce orestovat brokolici.
- 1/2 l vývaru
- 1/4 l šlehačky
- sůl, pepř, (muškátový oříšek)
Pak zalít vývarem a šlehačkou, dochutit a nechat vařit do změknutí. U brokolice to je pár minut, rozhodně hlídejte, aby měla stále hezky zelenou barvu. A pak rozmixovat až bude pěnit. Doporučuji několik růžiček dát bokem a pak vrátit do polévky.
Tak krásnou barvu polévky jsem snad ještě neměla!
Ta se ti teda povedla! Kéž by se dalo ochutnávat rovnou z monitoru. Flo.