Lívance

Borůvek je letos skoro tolik, jako když jsme kdysi s malými dětmi na dovolené už nevěděli, co s nimi. Padla volba na lívance. A tak jsem zavolala o pomoc mamince – na tyhle dobroty jsme totiž chodívali k ní:-)

Brali mi je tenkrát přímo z plotny, sypali borůvkami a zdobili šlehačkou.

Děti sice už poněkud povyrostly, ale recept se mnou v pouzdře na doklady na dovči jezdí pořád. Snad z nostalgie nebo co kdyby;-)

image

Nezapomeňte nechat cca půl hodiny vykynout na teplém místě. Smaží se na másle nebo oleji, pánvičku stačí potřít jen malinko. Před prvními kousky ji nechte pořádně rozpálit. Pokud by se vám hotové lívance zdály i tak mastné, odsajte přebytečný tuk do papírového ubrousku.

No a pak už servírujeme – jak kdo rád. Místo borůvek nebo jiného lesního ovoce klidně dejte marmeládu nebo skořicový cukr. Šlehačku výtečně nahradí zakysaná smetana i ochucený tvaroh.

Tak dobrou chuť.

image

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *