Na tomhle receptu je nejdelší ohřátí vody na těstoviny, ale za 15 minut nesete na stůl. Slibuji!
- kousek lososa (10 dkg na osobu bohatě stačí)
- 2 stroužky česneku
- vločkové chilli
- olivový olej
- šlehačka
- parmezán
- čerstvé těstoviny
- část brokolice rozebraná na růžičky
- sůl, pepř
Lososa rozkrájíte na menší kousky, osolíte a opepříte. Na troše oleje rozvoníte nakrájený česnek a chilli, přidáte lososa a opékáte. Když je hotový, přidáte šlehačku a zahustíte strouhaným parmezánem. Necháte provařit a zhoustnout.
Mezitím v druhém vaříte těstoviny – ideální jsou čerstvé. Současně s nimi uvaříte i brokolici – nepřehnat, stačí 2 minutky. Pak vše scedíte a smícháte s omáčkou a necháte chviličku společně pracovat.
A pak už jen šup na talíř!