A ještě jednou vyzkoušené Nejezteblbe. Když máte správnou plechovku doma, tak za 20 minut nesete na stůl.
Stačila jsem udělat těsto tak, že drahá polovička ty fazole neviděla a jak mu chutnalo!
Suroviny na menší zapékací misku (20×20 cm):
(hrnek = americký cup, cca 200 ml)
- 1 plechovka černých fazolí (po odkapání 250 g)
- 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
- 1/3 hrnku třtinového cukru
- 1/4 hrnku řepkového oleje
- 2 PL pravého kakaa
- 1 CL prášku do pečiva
- špetka soli
Troubu předehřejeme na 180 °C. Fazole důkladně promyjeme pod tekouci vodou a necháme odkapat. Pak je smícháme se zbytkem ingrediencí a celou směs do hladka rozmixujeme.
Lžíci rovnoměrně navrstvíme hmotu do menši zapékací misky vyložené pečícím papírem a pečeme 15 min.