Jednou takhle můj muž dostal „dárek“ za odměnu – své oblíbené tvarohové šátečky. Strašně dobré! A hned se ptal, jak jsou dělané. Prý těsto s pivem.
Projela jsem internet a od té doby je jinak nedělám. Dokonce i to pivo kupuji. Jenom pro „normální“ lidi to znamená, že je to něco, co mají pořád doma a to 1,5 deci ulijí od svého piva po obědě. Pro mne to znamená, že ho musím extra koupit a zbytek většinou vyliji. Takže se mi to prodraží 🙂
Těsto je víc než snadné
- 400 g hladké mouky
- max. 250 g másla – Hery – sádla – ztuženého tuku ( podle chuti a stavu lednice)
- 1,5 – 2 dcl piva
- trocha soli
Všechno do robotu a nechat zpracovat na těsto, co půjde dobře rozválet. Někde píší dát na 30 minut do lednice, někde 30 minut pod nahřátý kastrol. Nechám ho prostě chvíli odpočívat a mezitím si nachystám náplň a pustím troubu.
Naplnit to jde kde čím. U nás vítězí tvaroh, když dojde, tak beru marmeládu a stejně dobře můžete udělat štrúdl.
A když si část schováte na večer, tak máte hned těsto na slané taštičky. U nás do nich patří míchaná vajíčka s hráškem, nějaký salám a strouhaný sýr. Nahoru je pak sypu třeba kořením na pizzu.