Chleba bez hnětení

Bylo, nebylo, jednou mi přistál v emailu odkaz na tenhle recept. Myslím, že od té doby ten chleba pekl každý z nás už tolikrát, že ho směle můžeme nazvat Náš chleba.

A protože odkaz přesta fungovat, tak základní recept:

tři hrnky hladké mouky (kombinuji s chlebovou moukou), jeden a půl lžičky soli, chlebové koření (nejraději mám rád to od Antonína z Dominikánské ulice v Plzni – díky, za to, že tam jste), droždí, 1 a půl hrnku vody – dávám teplou, ať to jede. Urychluji kynutí ve vodní lázni a ještě přidávám do těsta olivový olej.

Pečení:

rozpalte troubu na 200 stupňů i s kastrolem, ve kterém budete péci, vložte chleba a pečte nejdříve s poklicí, v půlce poklici odklopte a dopečte. Jestli se nepletu, tak 45 minut by mělo stačit.

První pokus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *