Je léto a všude spousta jahod (viď, Hanko Z :-))
Co budete potřebovat:
4 vejce
150 g tuku
150 g cukru
250 g polohrubé mouky
1 vanilínový cukr
1/2 prášku do pečiva
10 lžic mléka
500 g jahod
Na drobenku:
80 g másla
100 g polohrubé mouky
80 g cukru
Jak na to:
Usněhujeme tuhý sníh z bílků. Tuk utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme žloutky, mouku s kypřícím praškem a vanilínovým cukrem později přidáváme po částech na střídačku s mlékem. Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Smícháním surovin na drobenku připravíme drobenku (pěkně rukama).
Jahody omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka.
Plech vyložíme pečícím papírem (nebo plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou), vlijeme těsto, poklademe jahodami a posypeme drobenkou.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a koláč pečeme do zlatavých okrajů a nelepivé špejle.