Pomerančová bábovka

Photo 28.04.13 17 48 53

každý máme už tu svou… bábovku

tak proč zkoušet nějakou jinou? Tuhle jsem objevila docela nedávno, když jsem hledala recept, abych zpracovala pár pomerančů,co ležely na míse poněkud déle než aby vypadaly lákavě.. Bylo to na první dobrou a její největší úspěch byl u nás v tom, že je jak se říká „mokrá“, žádná „dusivka“ a navíc jde výborně vyklopit, takže pokud chcete udělat dojem můžeme začít.

Co budete muset mít doma:

  • 250g změklého másla
  • 200g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 5 vajec
  • 350g hrubé mouky
  • 50g škrobové moučky
  • 1balíček kypřícího prášku
  • 2 baličky vanilkového pudinku
  • 50ml mléka
  • 4 pomeranče      (no a když pomeranče tak pro mě + čokoláda = ideální kombinace)
  • tabulka čokolády, nejlépe hořké, ale nic proti jiné vaší chuti

A co s tím?

Máslo utřete s vanilkovým cukrem do krému a postupně vmíchejte všechna vejce. Mouku smíchejte se škrobovou moučkou, kypřícím a pudinkovým práškem a pak střídavě s mlékem přidávejte ke krému s vejci a dobře promíchejte. Pomeranče oloupejte, z dužiny nakrájejte menší kostičky a šťávu zachyťte. Obojí, kousky i šťávu vmícháme do těsta spolu s nalámanou čokoládou. Naplňte bábovkovou formu a uhlaďte.

Pečte při 170°C zhruba 45 minut (osobně mi to většinou vyjde na hodinku). Bábovku vyjměte a nechte ještě 10 minut na mřížce ve formě, poté vyklopte a nechte zchladnout.

Photo 28.04.13 17 49 57

2 komentáře u „Pomerančová bábovka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *