Obědy (prázdninově) osamělé učitelky aneb vaření pro jednoho

Začaly prázdniny, ještě nejsem naštvaná, že jenom vařím a nehuhlám, že takhle jsem si je teda nepředstavovala a užívám si jídla, která mám jinak „zakázaná“. A taky si chci odpočinout od školní jídelny.

Den první – grilovaná zelenina s kuskusem

Nejdřív jsem si dala dělat kuskus a než se „odležel“, tak jsem se vrhla na zeleninu. Dala jsem si rozpálit grilovací pánev na sporák. Co jsem našla v lednici, to jsem nějak pokrájela a posypala grilovacím kořením a pocákala olivovým olejem. Lilek jsem neměla, tak jsem nemusela nechat nic odležet a vše putovalo na pánev.Pak jenom načechrat kuskus, dosolit, dopepřit a doolejovat a šup se vším na talíř. Doba přípravy sakumprásk max. 10 – 15 minut.

Den druhý – risoto

V mrazáku mi už chvíli strašil rozdělaný pytlík s risotem z Lidlu, který jsme koupila v nějakém pominutí smyslů, pak jsem měla rozdělanou krabičku krémových žampionů od pondělka. Mražené risoto mne překvapilo, bylo opravdu dobré, krémové i nějaké houby v něm byly (asi hlíva). Udělala jsem ho na hlubší pánvi, na druhé jsem opekla pár hlaviček žampionů, vše smíchala a přidala nastrouhaný parmezán a trošku másla. Opět za 10 – 15 minut hotovo a pochutnala jsme si. Na klasické risoto taky dojde, rýže čeká, ale to bych vařila o něco déle.

Den třetí – kuskus s kuřetem

Na kuskus jsem prostě měla chuť a nešlo s tím nic dělat. Asi nějaký absťák!  Dnes byl spíš v podobě rychlého salátu ke kuřeti. Takže jsem si dala dělat kuskus a mezitím si připravila na pánev plátečky kuřecích prsou s kořením gyros a přihodila poslední 2 žampiony, nebyly nutné, ale zbyly v lednici (zítra odjíždím a nejspíš bych je v neděli vyhodila). Většinou houby nemusím mít denně 🙂 Pak jsem si nakrájela rajče na kostičky, posekala mátu a nachystala česnek a citrón. Podobně se dělá tabouleh (podívejte se na recept) , na ten dojde určitě o prázdninách taky. Do hotového kuskusu jsem vše vmíchala, dosolila, dopepřila, doolejovala a voalá!

Nasypat na talíř, přidat kuře, které se mezitím udělalo a je hotovo. Ke kuřeti jsem si ještě přidala trošku řeckého jogurtu a opět za 10 – 15 minut jsem měla hotovo.

PS. Dcera mi vynadala, co to má být za titulek. Tak jsem upravila 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *