Pokud máte knížku 30 minutových jídel, tak můžete přestat čist. Pokud ji nemáte, tak ji vřele doporučuji, najdete tam spoustu vychytávek a inspirace. Celé večeře/obědy podle ní nevařím, ale vybírám si jednotlivosti a rybí pekáč je můj favorit.
Do pekáče naskládáte
- Porce lososa kůží nahoru
- Rozkrájený citrón řezem nahoru
- Pár rajčátek
- Stroužky česneku
- Ančovičky – dávám i s olejem, jídlo se tím i osolí
- Rozkrájenou chilli papričku
- Svazeček čerstvé bazalky
- Pár plátku pancetty nebo něčeho podobného
- V receptu je ještě chřest, občas dávám třeba předvařené dlouhé zelené fazolky nebo brokolici, dnes jsem zcela vypustila
- Krevety (ty dnes byly poprvé, jinak se jídlo obejde i bez nich)
A takhle nachystaný pekáč strčíte na 10 minut pod gril a máte hotovo. Čas si vyzkoušíte a upravíte podle své trouby, většinou dělám o něco déle, protože můj gril je dýchavičný.
Přihodíte brambůrky (ty vaří J.O. s mátou, pak zakřikne olivovým olejem, citrónem a opepří) a salát, nebo jen salát a užíváte si blaha v ústech.
Video s J.O. najdete třeba na http://oliverjamie.cz/30-minut-v-kuchyni,
1 komentář u „Losos podle Jamieho“