To letoška jsem rajskou polévku nejedla, pak jsem ji vysloveně omylem ochutnala a škrtla jsem ji ze seznamu „zakázaných“ jídel. A do dneška jsem ji ani nevařila.
Do trouby na 200° jsem na 40 minut dala nakrájená rajčata na čtvrtky, rozkrájenou cibuli a rozkrojenou paličku česneku, pocákala olivovým olejem a nechala upéct. Možná jsem se nemusela bát a klidně to mohlo být upečené i víc.Pak jsem upečená rajčata a cibuli shrnula do hrnce, vymačkala k nim upečený česnek, dolila vývarem, přihodila bazalku a nechala ještě 20 minut vařit. Pak přišel ke slovu tyčový mixér, sůl a pepř a to bylo vše. Na talíři jsem polévku posypala pecorinem, které ji dochutilo.
Další varianta je ještě upečení lilku společně s rajčaty. Určitě to bude stejně dobré, ale protože mi polévka u mé polovičky neprošla, tak už to nevyzkouším.
Tohle ale vážně vyzkouším, to mě láká. 🙂 Díky za námět.