Lehce puntíkatě

Je léto a v létě je horko. V posledních dnech až moc horko.Je léto a všude je plno ovoce. Po té, co nás tři týdny bombardovala svými plody třešeň, praská mrazák ve švech. Další várka rybízu se do něj už nevejde, a tak ten další se bude zobat a zpracovávat.

Surovin není třeba mnoho:

  • velký sáček dětských piškotů
  • pudink (dvojitý)
  • želatina (dvojitá)
  • ovoce (dostatečně přiměřeně) – u nás aktuálně rybíz

Na pekáček naskákají piškoty ve dvou vrstvách. Nejdřív rovinkou dolů, potom rovinkou nahoru. Pěkně spořádaně počkají na to, až je zalejete uvařeným pudinkem.
Pudink chladne a chladne a vy můžete vyběhnout na zahrádku a obrat něco kuliček rybízu (a u toho jen tak bokem zobnete i něco angreštu .. takový malý test zralosti).
Kuličky se rozkutálí po pudinkové vrstvě a už se třesou na přikrytí želatinou. Takže hezky zalít a dát do studena ztuhnout.
HOTOVO! 🙂
IMG_4335

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *