Původně jsem šla do rybárny klasicky pro pstruhy, ale cedule „Novinka: mořský vlk“ změnila mé plány. Rozhovor s majitelem, který byl evidentně potěšen tím, že někdo tuto rybu zná, mne navíc přesvědčil, že je to TA ryba od moře a tak jsem si 2 odnesla a musela jsem prostě vyzkoušet pečenou rybu s brambory i doma.
- 2x mořský vlk + 1x pstruh
- brambory
- sůl
- česnek
- petrželka
- máslo
Brambory jsem si uvařila tak polovičatě předem, jenom jsme pořádně umyla a už jsem se s loupáním nenamáhala. Pak jsem je pokrájela na plech, osolila, lehce zacákla olivovým olejem a šupla na chvíli do trouby. Mezitím jsem si nachystala rybu, na každé straně jsem vyrobila tří zářezy a osolila ji. Posekala jsem petrželku a pár stroužků česneku a vetřela do ryby zvenku i zevnitř a snažila jsem se i do zářezů. Nahoru pak přišlo máslo, tentokrát jsem použila slané. Pak jsem připravené ryby dala na brambory a vrátila do trouby.
V troubě zůstala ryba asi 15 minut a pak jsem ji otočila a ještě 5 minut nechala udělat i z druhé strany. To už jsem rybu vyndala a vykostila a servírovala. Na talířích nezbylo vůbec nic.
Pstruh byl taková sázka na jistotu, protože jsme měli hosty a nebyla jsem si jista, zda mořská ryba projde. Ale i on byl výborný.
Nicméně ještě něco mi k dokonalosti italské úpravy chybělo. Dodatečně mne napadlo, že pro chuť mohly být v bramborách ančovičky. Asi bude ryba brzy znovu.