Před nějakým časem u nás doma byla docela populární pytlíková hříbková omáčka od Vitany, tak jsem zkusila takovou domácí variantu. Už ji kupovat opravdu nebudu 🙂
Kuřecí prsní řízky jsem osolila a okořenila, tentokrát jsem vzala gyros, ale vy určitě zvolte to, co doma rádi. Pak jsem je lehce poprášila moukou a rychle opekla, aby jim to slušelo a přendala do zapékací mísy. Pak jsem na té stejné pánvi opekla krémové žampiony, ani jsem se nesnažila je mít pokrájené moc na tenko. Měla jsem jich dvě dávky a na konci jsem k té druhé přihodila na jemno pokrájenou malou cibuli. Na opékání jsem použila svou oblíbenou směs olivový olej + máslo, kde máslo bylo v mírné převaze. Žampiony s cibulí jsem nahrnula také do mísy.
Na pánev jsem nalila trochu vody (vývar v tom vedru nebyl), jen tolik, aby vše připečené odvařila a vše doplnilo maso a houby. Pak jsem směs zalila šlehačkou, trošku jsem osolila a opepřila a šupla do trouby na 20 minut.
Pak už jsem vytáhla hotovou houbovou omáčku.
A na talíř přišla s čerstvými těstovinami a moc jsme si pochutnali.
Jen se zeptám na ty krémové žampiony – to jako z plechovky? Nebo „živé“?
Vždyť víte, že nejsem žádná kuchařka 🙂
Živé 🙂 To jsou ty malé, světle hnědé. Ale klidně půjdou i bílé, a nebála bych se ani plechovkových.
Bezva. Tak tohle bych ozkoušet mohla. Díky.
Teda to vypadá luxusně.