Kuřecí na smetanových houbách

Před nějakým časem u nás doma byla docela populární pytlíková hříbková omáčka od Vitany, tak jsem zkusila takovou domácí variantu. Už ji kupovat opravdu nebudu 🙂

Kuřecí prsní řízky jsem osolila a okořenila, tentokrát jsem vzala gyros, ale vy určitě zvolte to, co doma rádi. Pak jsem je lehce poprášila moukou a rychle opekla, aby jim to slušelo a přendala do zapékací mísy. Pak jsem na té stejné pánvi opekla krémové žampiony, ani jsem se nesnažila je mít pokrájené moc na tenko. Měla jsem jich dvě dávky a na konci jsem k té druhé přihodila na jemno pokrájenou malou cibuli. Na opékání jsem použila svou oblíbenou směs olivový olej + máslo, kde máslo bylo v mírné převaze. Žampiony s cibulí jsem nahrnula také do mísy.

houby1

 

Na pánev jsem nalila trochu vody (vývar v tom vedru nebyl), jen tolik, aby vše připečené odvařila a vše doplnilo maso a houby. Pak jsem směs zalila šlehačkou, trošku jsem osolila a opepřila a šupla do trouby na 20 minut.

houby2

 

Pak už jsem vytáhla hotovou houbovou omáčku.

houby3A na talíř přišla s čerstvými těstovinami a moc jsme si pochutnali.

houby5

 

4 komentáře u „Kuřecí na smetanových houbách

  1. Jen se zeptám na ty krémové žampiony – to jako z plechovky? Nebo „živé“?
    Vždyť víte, že nejsem žádná kuchařka 🙂

    1. Živé 🙂 To jsou ty malé, světle hnědé. Ale klidně půjdou i bílé, a nebála bych se ani plechovkových.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *