Melounový sorbet

V tom neuvěřitelném vedru to prostě něco studeného chce! Zmrzlina je fajn, ale taky se přejí.Tak jsem premiérově zkusila sorbet, chcete-li ledovou tříšť. Z melounu.

Nejdřív jsem svařila vodu a cukr (100 ml a 100 g) a přidala lžící citrónové šťávy. Než rozvar vychladl, tak jsem si rozkrájela meloun, snažila se vyndat pecky a rozmixovala ho v mixéru.

sorbet1

Pak jsem ho smíchala s rozvarem, ten lze i přidávat rovnou při mixování. Směs jsem nalila do misky a nemaje spešl stroj, šupla jsem vše do mrazáku. Pak přišlo to nejdůležitější! Nařídila jsem si minutky a každou hodinu jsem hezky vidličkou směs v misce rozmíchala, aby nevznikala kompaktní hmota, ale opravdu vločky. Záleží na výšce vrstvy, ale zhruba po 4 zamíchání bylo hotovo.

sorbet3
Takhle vypadá špatně zaostřená fotka, ale vy to pochopíte, že.

Jasně, že jsem ho měla hotový v době, kdy už ho nikdo nechtěl a do druhého dne mi vše ztuhlo trošku víc než mělo, ale mixér si s tím poradil a vrátil vše do původní konzistence. Nejsem žádný milovník červeného melounu, ale v této podobě byl velmi dobrý. Dovedu si ho představit v závěru namíchaný se zmrzlinou, slušela by mu třeba nasekaná máta a v pozdních hodinách si bude rozumět i s alkoholem (bílé víno nebo destilát). Však vy už něco vymyslíte sami!

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *