A zase ty puntíky

Sezóna rybízu pomalu končí. Před včerejší bouřkou jsem otrhala poslední hrozínky z našich pidistromků, a tak dnes přišlo na řadu další z mnoha zpracování – litý koláč.
Příprava je velmi jednoduchá a rychlá.

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky vanilkového cukru

Všechno se nasype do mísy, smíchá do hladka a vylije na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Na scénu pak nastupuje ovoce po ruce, u nás aktuálně rybíz, jindy třešně, broskve, borůvky, švestky …

Zbytek zvládne trouba na 180 stupňů vyhřátá a 35 minut času.image

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *