Purkmistr – pro potěšení z jídla

Náš „balónový“ podvečer a večer jsme završili večeři a na dotaz „Kam?“ jsem mohla mít jedinou odpověď „Když už, tak k Purkmistrovi!“ Navíc jsem na jejich líčka už měla dlouho zase políčeno.

Pokud máte chuť na českou klasiku a nejste líní se trošku motat po okraji Plzně, tak k Purkmistrovi do Černic určitě zamiřte. Je to soukromý pivovar s pivnicí – restaurací a vším možným jiným, v létě se dá sedět i venku, takže místo najdete, v zimě může být někdy s místem problém. Rozhodně venku na návsi je aut vždycky hodně a hodně, takže spoustě lidí.stojí za to, sem jezdit.

Protože je to pivovar, tak jsem si dala pivo – tentokrát měli borůvkové. A ani jsem se nemusela dívat do jídelníčku a věděla jsem, že si vyberu konfitované hovězí líčko na medu a černém pivu s pečenou zeleninou. Pořádný kus masa v úžasné omáčce, kolem zelenina a nahoře smažená cibulka. Neskutečná dobrota!

Manžel je konzervativec a zvolil kuřecí medailonky se zelenými fazolkami ve slanině a máslovou omáčkou a nelitoval. Ale zatím jsme tam nikdo s ničím neprohloupili. Sváděla jsem tedy při pohledu do lístku velký boj, protože jejich v anglické slanině a rozmarýnové fáši pečený králičí hřbet s česnekovým konfitem, špenátovým bramborem a hořčicovou omáčkou je absolutní bomba, zvlášť ten česnek, a široké nudle s pečenou kachnou, slaninou, cibulí a kořenovou zeleninou jak by smet. Naštěstí neměli krémovou česnečku, to bych neodolala. Koneckonců, můžete sami prohlédnout jejich jídelní lístek.

Protože maso jsem měla bez brambor, jen jsem ukradla pár hranolek z protějšího talíře, tak mi zbylo místo na sladkou tečku na závěr. Z jídelníčku se na mne zasmály domácí lívanečky s pivní marmeládou a perníkovou omáčkou a bylo rozhodnuto. Už bylo docela pozdě, tak se mi lívanečky nezdály nejměkčí, ale to okolo a nahoře nemělo chybu a že je to z piva, by mne nenapadlo ani na chvilku. Už jsem ochutnala i jejich tiramisu s pivem a kdo neochutnal, neuvěří.

Prostě, až budete v Plzni, tak se vykašlete na Spilku a Salzmanna a zajeďte k Purkmistrovi. A klidně i s dětmi!

2 komentáře u „Purkmistr – pro potěšení z jídla

  1. Teda, Jitko, tys mě vážně namlsala. 🙂 To bude asi gastronomický výlet. 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *