Po dlouhé, dlouhé době jsem dělala králíka. To znamená, že vždycky projedu recepty na netu a pak si ho stejně udělám nějak podle sebe. Takže to byla variace, tak napůl na divoko, napůl svíčková.
Co jsem použila
- 1 králíka rozporcovaného na 6 kusů
- 2 mrkve, 2 petržele a kus celeru
- cibule
- špek
- dijonská hořčice
- bílé víno
- sůl, pepř
- bobkový list, celá pepř, nové koření, tymián
Králíka jsem prošpikovala špekem, osolila opepřila a pomazala hořčicí. Na pánvi jsem na špeku nechala zesklovatět cibuli a přidala pokrájenou kořenovou zeleninu a nechala lehce opéct a rozvonět, přidala jsem i koření a přesunula do pekáče. Pak jsem na oleji opekla ze všech stran kusy králíka, aby se zatáhl a nepustil šťávu a posadila do zeleninového lůžka. Na pánev jsem přilila bílé víno, abych odvařila přípečky a trošku ho zredukovala, pak jsem ho nalila k ostatnímu. Pekáč jsem přiklopila a šupla do trouby na nějakých 150° a nechala ho pomalu dělat. Po změknutí masa jsem odklopila víko a nechala vše zezlátnout. Zeleninu jsem rozmixovala na základ na omáčku a řešila, co dál. Byla dost hustá, ale chuť vyšla tak bezvadně, že mi ji bylo líto něčím ředit. Navíc jsem neměla po ruce vývar a smetana se mi nehodila, protože rodina rozhodla, že chce hranolky. Takže jsem s ní nic nedělala. Pokud u vás snesou kusy zeleniny a neošklíbají se na obyčejnou zeleninou, tak ani mixovat netřeba.