Pěčínské brambory

Znáte to: Vracíte se domů po dni, který měl snad padesát hodin, hlad jak vlk, rodina se vyčítavě dívá na sáček s pečivem (několik dní za sebou pokládáte k večeři něco na chléb a samotné už vás to nebaví). Ano, teď přichází vaše chvíle. Pouštíte se do pečení Pěčínských brambor a věřte, že budete chváleni a chváleni. A nejlepší na tom je, že recept na toto jídlo je tak jednoduchý, že ho hravě naučíte své ratolesti či manžela a třeba někdy… přijdete k hotovému.

Omyjte brambory, pokrájejte na čtvrtky, malinko osolte a dost pokmínujte a naskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Dejte zapéct na 200 stupňů do trouby, dokud nezačnou růžovět.
Vyndejte a navrch naskládejte kousky slaniny. Chvíli zapečte a na slaninu položte plátky sýra.
Dopečte a podávejte s bylinkovým, cibulovým nebo česnekovým tvarohem.
Se syrovou zeleninou a kefírem je to prostě bašta.
A proč Pěčínské? Odpovím otázkou. Hádejte, kde jsme je na prázdninách poprvé pekli?image

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *