- 4 vejce
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce kakaa
- šlehačka
V robotu ušleháme vejce s cukrem do bíla a dokud nabývá směs na objemu. Vmícháme kakao.
Troubu mezitím rozehřejeme na 180 stupňů, směs rozestřeme na pečící papír a pečeme 8 minut. Po vyndání těsto ještě trochu lepí a pruží, nesmíte ho moc usušit.
Necháme vychladnout a plníme ušlehanou šlehačkou, popř. přidáme nějaké ovoce.
Jaké je těsto dost závisí na kvalitě kakaa, pokud nejde zamotat, tak doporučuji nakrájet na pláty a naskládat třeba do formy na biskupský chlebíček.
A až upeču tak vyfotím 🙂 Pokud to ovšem stihnu, je to klasický „furtžer“.
Pro inspiraci fotka z webu
No, tak s takovou roládou zápasím už hodně dlouho … na sedmistý pokus se mi podařilo vytvořit něco, co roládu připomínalo – když se odkrojila čtvrtina na jedné straně a čtvrtina na druhé, zbylo něco, co bych mohla nazvat roláda. Těším se na tu tvoji, třeba máš i tipy, jak s ní zacházet při rolování.
Dopadá to různě – hlavně podle kakaa. To levné „na pečení“ je špatná volba.
Při rolování s ní zacházím velmi různě. Když se mi chce, tak ji po vytažení z trouby pocukruji, dám na ní utěrku, vše otočím, sloupnu papír, sroluji a nechám vychladnout.
Hodně důležité je péct těsto rychle. Jinak se vysuší a při rolování láme. Roluju ještě horké a rozbalím a plním vychladlé. Ale protože jsem to za studena nezkoušela, nemám s čím porovnat.